Home page > News > Grupul Chiesi...
 

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data

Grupul Chiesi anunță trecerea în neființă a Președintelui de Onoare Dr. Paolo Chiesi (1940-2024)

Date: 07/03/2024

Parma, 5 martie 2024- Grupul Chiesi anunță trecerea în neființă a Președintelui de Onoare Dr. Paolo Chiesi, un pilon fundamental al companiei, a cărei istorie a făurit-o împreună cu fratele său Alberto.

 

Născut la Parma în 1940, absolvent al Facultății de Chimie și Farmacie, a condus Departamentul Corporate de Cercetare și Dezvoltare, atingând obiective științifice fundamentale în domeniul terapiilor respiratorii, neonatale și al bolilor rare. Aceste succese i-au adus lui Paolo Chiesi o recunoaștere semnificativă, ca de exemplu, în 2010, titlul onorific de Doctor în Medicină și Chirurgie acordat de Universitatea din Modena și Regggio Emilia și în 2019, titlul de onoare al Institutului Karolinska din Stockholm, ca o recunoaștere a angajamentului său de decenii în tratamentul sindromului de detresă respiratorie la nou-născuții prematur.

În 2023, a devenit Președinte de Onoare al Grupului Chiesi. Prezența sa a reprezentat o sursă de inspirație pentru toți cei care au avut privilegiul de a colabora cu el, datorită cunoștiințelor sale științifice extraordinare și umanității sale.

 

Trecerea sa în neființă lasă un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut.

 

 

paolo-chiesi

Chiesi este un grup biofarmaceutic international, orientat spre cercetare care dezvoltă și comercializează soluții terapeutice inovatoare în domeniul bolilor respiratorii, al bolilor rare si al îngrijirilor de specialitate. Misiunea companiei este de a îmbunătății calitatea vieții oamenilor și de a acționa responsabil, nu numai față de pacienți ci și față de comunitate și mediu. Prin schimbarea statutului său juridic într-o Corporație Benefit în Italia, Statele Unite și Franța, angajamentul Chiesi de a crea valoare pentru societate în ansamblu este obligatoriu din punct de vedere juridic și se află în centru oricărei decizii la nivel de companie. În calitate de companie certificată B Corp din 2019, facem parte dintr-o comunitate de afaceri globală care îndeplinește standardele înalte de impact social și de mediu. Compania își propune să atingă zeo emisii nete de gaze cu efect de seră (GES) până în 2035.

Cu peste 85 de ani de experiență, Chiesi are sediul în Parma, operează în 31 de țări și are peste 6500 de colaboratori. Centru de Cercetare din Parma colaborează cu alte șase centre importante de cercetare și dezvoltare din Franța, Statele Unite, Canada, China, Regatul Unit și Suedia.