Home page > Farmacovigilență
 

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data

Farmacovigilență

Chiesi Farmaceutici are un sistem de farmacovigilență pentru a își asuma răspunderea pentru produsele noastre medicamentoase (oriunde ar fi puse pe piață sau aflate în dezvoltare clinică) și să întreprindă acțiunile potrivite atunci când este necesar. Ne asigurăm că toate informațiile relevante raportului risc-beneficiu al produselor noastre medicamentoase sunt evaluate în mod constant. Atunci când apar informații de siguranță importante, dacă sunt aplicabile, notificăm imediat profesioniștii din domeniul sănătății, pacienții și agențiile de reglementare în cauză, în concordanță cu legislația în vigoare.

Ce este farmacovigilența?

Farmacovigilența este știința și activitățile legate de detecția, evaluarea, înțelegerea și preveirea evenimentelor adverse sau oricărei probleme legată de medicamente (Ref. Organizația Mondială a Sănătății, OMS. Importanța farmacovigilenței: monitorizarea siguranței produselor medicamentoase , Genèva, OMS, 2002).

În linie cu definiția generală, obiectivele principale ale farmacovigilenței conforme cu legislația UE aplicabilă sunt:

  • Prevenirea răului cauzat de reacții adverse la oameni;
  • Promovarea utilizării sigure și eficace a produselor medicamentoase, în special prin oferirea de informație la timp despre siguranța produselor medicamentoase pentru pacienți, profesioniști în domeniul sănătății și public.

Farmacovigilența este deci o activitate ce contribuie la protejarea pacientului și a sănătății publice.

 

Ce este o reacție adversă la un medicament?

Un răspuns dăunător și nedorit la un produs medicamentos (răspuns în acest context înseamnă că o relație de cauzalitate între un produs medicamentos și un eveniment advers este cel puțin o posibilitate rezonabilă).

Reacțiile adverse pot apărea după utilizarea produsului în timpul sau în afara termenelor autorizației de punere pe piață sau din expunere ocupațională. Condițiile de utilizare în afara autorizației de punere pe piață includ folosirea în afara indicațiilor, supradozajul, utilizarea greșită, abuzul și erorile de medicație.

 

INFORMAȚII DESPRE RAPORTAREA REACȚIILOR ADVERSE LA MEDICAMENTE

Raportarea reacțiilor adverse și/sau defecte de calitate

Tel: +4021 202 36 42

Fax: +4021 202 36 43

Email:  medinfo.ro(at)chiesi.com

Vă rugăm să luați în considerare că e-mail-ul dumneavoastră va fi procesat în timpul orelor de program.

 

 

În afara orelor de program, vă rugăm sunați la linia de asistență telefonică: Tel.  +40 737 99 50 29

Chiesi Farmaceutici S.p.A. este o companie farmaceutică internatională cu capital privat, cu sediul în Parma, Italia. Chiesi este dedicată cercetării, dezvoltării și vânzării de medicamente inovative în domeniile: afecțiuni ale aparatului respirator, neonatologie, transplant, boli rare și altele.