Home page > Compania > Istoria Noastrã
 

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data

Chiesi Farmaceutici S.p.A. este o companie farmaceutică internatională cu capital privat, cu sediul în Parma, Italia. Chiesi este dedicată cercetării, dezvoltării și vânzării de medicamente inovative în domeniile: afecțiuni ale aparatului respirator, neonatologie, transplant, boli rare și altele.

Compania a fost fondată în 1935 și în momentul de față are peste 4800 de angajați în 26 locații subsidiare la nivel global. Produsele sale sunt comercializate în peste 70 de țări. În anul 2016 a atins o cifră de afaceri de 1,5 miliarde euro.

 • Era de pionierat

  1935-1964

  Chiesi a fost fondată în 1935 în Parma, Italia, atunci cand Giacomo Chiesi, un chimist ce visa să facă cercetare, a cumpărat Laboratorio Farmaceutico Parmense și s-a îmbarcat în aventura sa antreprenorială.

  În anii 1940, laboratorul Chiesi s-a extins în mod constant și în curând a început să exporte produsele sale chiar până în Eritrea. În timpul celui de-al doilea război mondial, părți ale companiei au fost distruse într-un raid cu bombardament în 1944, oprind toate activitățile până la sfârșitul războiului.

  Atunci când laboratorul și-a reluat activitatea, primul colaborator științific a fost angajat și Chiesi și-a lansat primul unguent pe bază de penicilină. Giacomo Chiesi lua în considerare achiziționarea unui teren pentru construirea unei fabrici adevărate, ceea ce a și reusit să facă în 1955. Noua fabrică farmaceutică avea 50 de angajați și producea o linie extinsă de medicamente de success.

 • Industrializare

  1965-1979

  În 1966, Giacomo Chiesi a predat managementul companiei celor doi fii ai săi, Alberto și Paolo. Chiesi Farmaceutici era o companie mică la acea vreme, însă totuși avusese deja ceva success pe piețele internaționale.

  La sfârșitul anilor 1970, frații au deschis primul birou peste hotare, în Brazilia. Anul 1979 a reprezentat un punct important de cotitură în reputația companiei ca expert în afecțiunile aparatului respirator, odată cu lansarea primului său medicament pentru astm.

 • Internationalizare si a treia generatie Chiesi

  1980-2018

  Începând cu anii 1980, interesul Chiesi s-a extins către zonele de antiinflamatoare și analgezice. În 1989, compania a lansat primul antiinflamator cu toleranță gastrică bună. Medicamentul a fost curând certificat pentru vânzare în SUA, a primit un patent internațional, iar apoi a fost disponibil pentru vânzare în mai mult de 60 de țări. La zece ani după deschiderea biroului din Brazilia, Grupul se extinsese de asemenea în țări Europene și non-europene.

  Din 1987, Chiesi și-a deschis filiale în Pakistan, Franța, Spania, Grecia, Marea Britanie, Austria și țările din estul Europei, Statele Unite, Germania, țările Maghreb, Turcia, China și Scandinavia. Compania și-a extins de asemenea serviciile în domeniile de terapie respiratorie și cardiovasculară și și-a extins domeniile de cercetare și producție a produselor farmaceutice pentru afecțiunile neonatale și pentru bolile rare, precum și pentru afecțiunile musculo-scheletale și vasculare.

  Cea de-a treia generație Chiesi s-a alăturat companiei la sfârșitul mileniului doi și începutul mileniului trei: Alessandro, Andrea, Giacomo și Maria Paola. Contribuția lor a deschis noi linii de cercetare și dezvoltare la Chiesi pentru toate ariile terapeutice. În 2008, Chiesi a fondat Holostem Advanced Therapies Ltd, astfel dedicându-se domeniului medicinei regenerative. În 2013, Chiesi a achiziționat compania daneză biofarmaceutică Zymenex, astfel extinzându-și influența în domeniul biotehnologiei.

  În cazul Austriei și Europei Centrale de Est, Chiesi a preluat în 2001 compania Torrex Pharma GmbH din Viena, Austria. Numele a fost schimbat în Chiesi Pharmaceuticals GmbH în 2011. În totalitate, activitățile de vânzări și marketing ale Chiesi Group în Austria și ECE și regiunea CIS sunt coordonate din sediul de la Viena.

 
 • The new factory in via Palermo launched in 1955